Är e-cigaretter farligt?

EciggNär det kommer nya produkter som blir otroligt populära så är det alltid så att en debatt om huruvida de är bra eller inte dras igång. Om man ska diskutera huruvida e-cigaretter är farliga eller inte så måste man ta ställning till varför de används. Det är klart att man kan se att det inte är helt riskfritt att inhalera nikotin eller ens nikotinfria blandningar, och det måste fortfarande till omfattande studier för att man ska kunna fastställa hur stor påverkan den här ångan egentligen har på vår kropp. Samtidigt så kan man se att lagliga e cigaretter räddar liv på så vis att de hjälper folk att sluta röka, och det handlar inte bara om rökarens hälsa och liv…

Rökning i tredje hand

Du har säkert hört om andrahandsrökning och att den också kan leda till livshotande sjukdomar. Numera har man även konstaterat att det finns tredjehandsrökning och att även denna leder till skador på barn och vuxna. Det här innebär att man får i sig kemikalier från rökning. Om någon röker i ett rum så fastnar kemikalierna på kläder och andra tyger. Om ett barn sedan suger på en tröja som utsatts för rökningen så kan detta leda till allvarliga hälsoproblem. Denna upptäckt är alarmerande och något som ska tas på största allvar.

Med e-cigaretten så får man fördelar som:

  • Ingen andrahandsrökning
  • Ingen tredjehandsrökning
  • Inga problem med allvarliga sjukdomar till följd av rökning
  • Vänner som vill umgås inomhus igen

Om du känner en rökare

Om du känner en rökare så vet du att det knappast fungerar att tjata om att han eller hon ska sluta. Det är mycket klokare att introducera e-cigaretter som present och därmed ge vägen ut ur en vana som definitivt är farlig!

27 Mar 2014