Att tänka på när man inreder en restaurang

InredningNär man köpt en restaurang vill man ju oftast sätta sin personliga prägel på den, fräscha upp inredning och exteriör, byta namn, skyltar osv. Det ger alltid ett fräschare och bättre intryck om man har nya, fräscha möbler och andra inredningsdetaljer. Belysningen är en faktor som ofta underskattas – med belysningen kan man skapa rätt stämning och trevnad.

Idag är det ju också vanligt att man på sommaren har en del sittplatser utomhus – så att gästerna kan njuta av solen och sommarvärmen.

En webbshop som specialiserat sig just på restauranginredning och möbler för restauranger, pubar, caféer etc. – är AZ Design. De har ett stort sortiment av restaurangmöbler, stolar, fåtöljer, bord, restaurangsoffor, barstolar, belysning samt även utemöbler.

De tillhandahåller även skräddarsydda möbler och man kan tom designa själv eller få hjälp.

AZ Design kan t.ex. designa restaurangsoffor, loungefåtöljer, hotellmöbler, cafémöbler, restaurangmöbler helt efter varje kunds egna önskemål. Det är inte ovanligt att arkitekten som restaurangen anlitat kommer direkt till dem med sin ritning – så kan de sedan tillverka direkt efter den. På så sätt kan du i din restaurang få din helt unika och personliga inredning – som du vet att du är ensam om – och den kan då hjälpa till att bygga ditt varumärke.

Vad man bör tänka på är bl.a. att möbler för restaurangmiljö kräver extra höga krav gällande slitage och hållbarhet. AZ Design har ett brett sortiment restaurangsoffor, barsoffor, hörnsoffor, soffor med hög rygg, soffor med knappar, tygsoffor, skinnsoffor och övriga soffor för offentlig miljö som är tillverkade för att klara dessa kraven.

En annan sak att tänka på är att det skall vara lätt städa i lokalerna. En restaurang som inte är ordentligt städad ser ofräsch ut och lockar inga kunder. Till restaurangsoffor är det därför vanligt att man väljer sockel undertill istället för ben, då detta är avsevärt underlättar städningen. Många tycker även att valet av sockel för ben ger mer en känsla av att sofforna är platsbyggda och mer enhetliga med övriga rummet.

8 Jan 2014