Få hjälp med rätt bilservice

BilverkstadAtt få hjälp med bra bilservice i Lund är något som behövs lite då och då. En del bilentusiaster tycker om att fixa mycket med sin bil själva, man kan se dem ibland stå på sina uppfarter och omsorgsfullt tvätta och polera sin BMW Z-4 eller Mercedes CLK tills de blänker i solljuset och är redo för att åka ut och visa upp sig för världen igen. För de flesta av oss ?"vanliga" människor som inte äger lyxbilar så är vår bil emellertid mest ett transportmedel som tar oss från punkt A till punkt B. Barn ska skjutsas och hämtas till dagis, skola och övriga aktiviteter, storhandlingen ska göras veckovis och några gånger om året i semestertider får bilen åka med på en längre tur. Under tiden finns det mycket att tänka på för att vår bil ska klara av att göra det vi förväntar oss av den därför är god bilservice av stor vikt.

Saker att tänka på för en god bilservice:

  • Tvätt och städ av bilens exteriör - Detta är ofta enkelt avklarat antingen genom en avspolning i en "gör-det-själv-hall" eller genom att köra igenom en vanlig biltvätt som tvättar bilen ordentligt.
  • Tvätt och städ av interiör - När dammtorkade du instrumenbrädan i bilen senast eller putsade alla bilfönster på insidan? Hur längesen var det du dammsög mattorna på golvet? Bilens insida är minst lika viktig som utsidan - inte minst för trivseln skull.
  • Kontroll av AC - Att kontrollera bilens AC är något vi lätt glömmer men det är inte desto mindre viktigt. Läckor kan uppstå och det kan behövas fyllas på med gas och kompressorolja med spårmedel (vilket gör att en läcka upptäcks snabbare).
  • Kontrollera däckens mönsterdjup- De flesta fick lära sig detta moment när de tog körkort men hur ofta kollar du egentligen däcken på din bil? Ofta blir det naturligt att göra det när det är dags att byta till eller från vinterdäck men det kan behöva göras oftare än så.
  • Kontrollera belysning - Blinkers och lampor ska kontrolleras regelbundet.
  • Kontrollera vätskor - Kolla alltid spolvätska och tändvätska.

Tänk på säkerheten

Att utföra regelbunden service på din bil i Lund är för din egen säkerhet och trivsel. När du lämnar in din bil för rutinkontroll och bilservice så görs detta automatiskt. Detta gör att du kan känna dig trygg med din bil - året om.

21 May 2014