Fördelarna med stenhus

Stenhus är klassiska och en dröm för många som ska bygga hus, men vad är fördelarna med stenhus? Den som har besökt ett gammalt stenhus från 1700-talet under vintern kanske minns en mycket kall upplevelse som inte alls kändes så mysig. Stenhus som man bygger idag är tvärtom mycket behagliga och mysiga och de har många fördelar.

Vackert och ombonat

Ett stenhus är både vackert och ombonat. Man använder oftast lättbetong för att bygga moderna stenhus och det här materialet är både bärande och isolerande. Den goda isolationen gör att huset förblir varmt under vintern och även behåller en behaglig temperatur under sommarens varma dagar. Dessutom får man en skön ljudakustik i stenhus. Alla dessa fördelar bidrar till en mysigt boende som de flesta kan uppskatta.

Hus för god ekonomi och hälsa

Stenhus har också många ekonomiska fördelar. Den goda isoleringen gör de energisnåla och man får en god värmeekonomi. Dessutom kan stenväggar inte fatta eld så i ett stenhus lever du mycket säkrare vad gäller brandrisk. Du behöver heller inte oroa dig för kostnader på grund av mögelskador då lättbetong är ett icke organiskt material som vare sig ruttnar eller möglar.

Stenhus är också bra för människor med allergiska besvär. Huset avger inga ämnen som är skadliga för människor. Det finns helt enkelt så många fördelar med att bygga och bo i stenhus och allt fler har upptäckt dessa och börjat drömma om sina egna stenhus!

29 Sep 2011