Köpa nya sommardäck

Nya sommardäckKöp nya däck i god tid

När är det dags att köpa nya sommardäck? Det finns flera alternativ till svar på den frågan.

  • När däcken når 10 års ålder.
  • När mönsterdjupet närmar sig 1,6 mm senast!
  • Om däcken går sönder.
  • Om däcken har slitits ojämnt under en längre tid.

Även sommardäcks som knappt har använts bör bytas ut när de når tio års ålder. Detta för att gummits kvalitet försämras i takt med att åren går - även om man inte kör så mycket på det.

Helst ska mönsterdjupet på sommardäck vara minst 3 mm - för säkrast körning - men lagen är generös och kräver inte mer än minst 1,6 mm. Åker du fast med däck som har mindre än 1,6 i mönsterdjup så får du böta 1200:- och risken är stor att du tvingas ordna med bärgningshjälp eftersom polisen sannolikt inte ens kommer att låta dig köra vidare med bilen. Byt alltså i god tid innan mönsterdjupet på dina sommardäck når ner till 1,6 mm.

Om däcken går sönder säger det sig självt att man bör byta dem. Mindre skador kan i vissa fall repareras på en bilverkstad, vilket kan vara värt att kolla om däcken i övrigt känns nya och stabila.

Däck som slits ojämnt är en trafikfara och bör bytas. Vid bytet bör du se till att få bilen balanserad så att vidare ojämn förslitning av däcken undviks. Sätt alltid de bästa däcken på bakhjulen.

Köp nya sommardäck online!

Även den mest ointresserade och oinsatte bilägaren kan nu köpa nya sommardäck till sin bil på nätet. Man kan få däcken skickade direkt till sin bilverkstad vart man sedan kör och får de nya däcken monterade.

På sommardäck.cc fyller man i sin bils registreringsnummer, sedan slussas man vidare till en lång rad alternativ som lämpar sig för just den bil man äger. Man väljer sedan efter kvalitet och pris. Med några musklick har man sina nya däck på väg!

vinterdäck.cc finns en motsvarighet för dig som letar efter nya vinterdäck.

 

27 May 2014