Magasinering - Vad är det?

LagerAtt magasinera sina möbler och saker hos magasineringsföretag är ett enkelt och framförallt säkert sätt att förvara dem under de perioder man inte har möjlighet att ha sakerna i sitt eget hem.

Varför?

Det finns en rad olika orsaker till magasinering. För vissa är det ett sätt att behålla sina ägodelar trots att de har sagt upp sin lägenhet och åker utomlands under flera månader. För andra blir det en möjlighet att förvara flyttkartonger om inflyttning till den nya bostaden är en månad efter utflyttningsdatum för den gamla bostaden. Andra väljer att magasinera egna saker eftersom de har brist på förråd.

Hur?

Magasineringsföretag finns i alla de större städerna i Sverige. Eftersom de flesta inte har tänkt åka till magasinet varje månad gör det inget om företaget ligger i en stad som är beläget några mil bort. Det man ska tänka på är att jämföra vad de erbjuder för även om det kanske finns magasineringsmöjlighet på nära håll så är det inte säkert att det är det bästa alternativet.

Företaget erbjuder sedan allt från mycket små utrymmen till stora lokaler där möbler, lådor och annat kan förvaras. Den stora fördelen med att välja förvaring hos ett företag istället för att placera sakerna i källaren och uteförråd hos vänner och bekanta är säkerheten. Nästan alla företag har videoövervakning, brandsystem och larm. Det är få privatpersoner som kan matcha det på sina förråd.

Du bestämmer själv hur länge du vill förvara dina saker och kan därmed i förväg veta vad priset kommer att landa på.

Pris

Det som avgör priset är framförallt två faktorer. För det första storleken på förrådet. För det andra under hur lång tid som det ska hyras. Ett förråd på 2 kvadratmeter kan låta lite men rymmer hela 40flyttkartonger vilket räcker gott och väl för de flesta som bor i lägenhet. Ett cirkapris för en månad är 500kr/månaden hos ett av de största magasineringsföretagen. Det går att få lägre men jämför inte bara priset utan även vad du får för säkerhet och tillgänglighet.

9 Sep 2013