Så kommer du igång med ditt företag

Är du en av alla dem som drömmer om att starta ditt eget företag, bli din egen chef och stå vid rodret och navigera över din egen framtid? Vad väntar du på? Det största steget är inte att vara egen företagare utan att bli det och verkligen ta steget från tryggheten till något mer osäkert. Tveka inte på dig själv eller din kunskap. Tro på dig själv och kämpa hårt så kommer man väldigt, väldigt långt.

Börja med idén

Allting börjar med en liten idé. Den behöver inte vara unik på något sätt men det ska vara något som du ser någonstans som inte är utfyllt av redan existerande tjänster eller produkter. Du ser en lucka helt enkelt som du tror att du skulle kunna fylla genom den idé som du har. Ett bra sätt att utveckla din idé är att bolla den med andra och på så sätt få andra ögon på själv idén. Skaffa dig en mentor som du kan prata om idén och företaget som helhet med.

Definiera dina mål

Det är alltid viktigt att ha något att sträva efter eftersom det då blir enklare att nå dit du vill. Genom att sätta upp olika mål kan du sätta upp en strategi för hur du ska ta dig till din mål. Det kan handla om alltifrån personliga mål till mer större mål. Som att du vill bli rik eller att du vil hjälpa människor på ett speciellt sätt.

Skapa en affärsplan

En affärsplan är en absolut kritisk punkt innan du börjar med att starta upp ditt företag. Affärsplanen kan tyckas vara byråkratisk och krånglig men sanningen är att den kan rädda dig från väldigt många fällor och andra uppenbara hinder i din omedelbara närhet. Genom att skapa din affärsplan kan du komma fram till andra slutsatser än vad du tänkte från början. Det är också affärsplanen som ska definiera hur du ska tjäna pengar, om du ska finansiera företaget genom att låna pengar enkelt på nätet eller om du har sparade pengar, hur du ska klara dig, marknadsföring, utveckling, vilka konkurrenter finns det och mycket mer.

Dessa tre punkter är bara själva grunden till ditt företag men har du tagit dig igenom dessa och fortfarande tror stenhårt på det du gör ska du satsa 110% på ditt företag.

26 Jun 2013