Skicka nalle

Det kan vara en svår sak att inte vara närvarande vid ett speciellt tillfälle. Som när till exempel ditt barn fyller år eller din bästa vän har hamnat på sjukhus. När lösningen inte kan bli att sätta sig på första bästa flyg får man hitta det som är näst bäst, man kan skicka en nalle, besök nallebudet du också. Det ligger så mycket betydelse i att skicka en nalle, man visa att man vill att någon (du själv då) ska vara hos personen och ge kärlek, tröst och värme. Då är helt enkelt det näst bästa alternativet att skicka en nalle som förmodligen kommer att ge personen en ny bästa vän genom livet. Då kommer den personen även att tänka på dig varje gång den ser nallen som du har skickat.

Idag är det otroligt vanligt att ha jobb där man reser mycket, eller till och med där man är helt stationerad på en annan geografisk plats än där man faktiskt bor med sin familj. Det kan röra sig om på andra sidan jorden. Då har man inte alltid möjlighet att närvara vid alla stora högtider, som julafton, födelsedagar eller namnsdagar. Det behöver ju absolut inte betyda att man inte vill vara där, förmodligen är det precis tvärt om. Man vill vara där mer än någonting annat, men det är inte det lättaste att alltid visa att det är så man känner. Mycket tröst kan finnas i att använda telefoner och internet för att höra varandras röster eller till och med se varandra genom skärmarna, men det finns ändå ingen fysisk närhet. Genom att då skicka en nalle kan den ersätta det där själva fysisk som personen du är borta ifrån saknar så mycket. Nämligen någon att hålla om, någon att krama och någon att berätta hemligheter som bara du var ämnad att höra, medan du är iväg. Då blir stunderna ni har ifrån varandra något lättare att handskas med, kanske särskilt för ett barn, och det måste ju ses som det absolut viktigaste i den situationen.

Den nalle som du skickar till den person du verkligen bryr dig om kan göra bandet mellan er lite extra speciellt. Nallen blir er gemensamma nämnare, och kanske hemlighet, genom hela livet. Det kan bli den finaste gåvan personen någonsin fått. Är det din käresta du har skickat nallen till kan en liten hälsning och ett löfte i ett meddelande på paketet vara det som gör tiden ni har ifrån varandra uthärdlig

15 Sep 2014