Sökordsanalys

SökordsanalysEn viktig del när man jobbar med sökmotoroptimering (SEO) och även när man jobbar med Adwords är sökordsanalysen. Hur skall man veta vilka sökord man skall jobba med? Vilka sökord är relevanta för din verksamhet, vilka ord använder dina kunder när de söker efter din hjälp eller efter dina produkter? Jobbar du med Adwords så kan du med hjälp av söktermsrapporten exakt se vad dina besökare sökt på innan de hamnade på din webbplats. Har du mycket data så kan du få fram relevant statistik där du ser vad de vanligaste sökbegreppen är. Med hjälp av denna data från Adwords kan du sedan ta bättre beslut gällande vilka sökord du bör prioritera när du jobbar med SEO.

Har du inte tillgång till denna statistik så kan du ändå få fram information om hur många sökningar som görs varje månad på olika sökord med hjälp av Googles sökordsplanerare. Du är ju troligtvis väl insatt i din egen bransch och kan därmed säkert få fram en mängd olika sökord som du tror att dina kunder använder när de är ute och söker. Skriver du sedan in dessa sökord i Sökordsplaneraren så ser du hur många sökningar som görs och därmed vilka ord som är viktigast att satsa på i din sökmotoroptimering.

Med detta sagt så är det dock inte säkert att det är de med mest sökningar som du skall satsa på i första hand. Detta då konkurrensen för dessa ord oftare är betydligt tuffare. Då krävs det betydligt mer för att du skall lyckas få en bra placering i det organiska sökresultatet. Alltså hårt jobb under lång tid. Däremot så kommer du säkert att hitta sökord där det inte görs så mycket sökningar som ändå är bra och högst relevanta för dig. Ett sådant sökord kan du ofta få upp till en hyfsad placering relativt omgående. Så är man ute efter att snabbt öka besökarantalet utan att jobba med Adwords så kan det vara bra att börja med denna typ av sökord och jobba med de andra sökorden med fler sökningar på lite längre sikt.

Teveo webbyrå Göteborg så jobbar vi löpande med sökordsanalyser för våra kunder både för SEO och Adwords. Att kombinera dessa två metoder för sökmarknadsföring är en väldigt bra väg att gå. Detta då du med hjälp av Adwords omgående får ut dina annonser så att dina potentiella kunder kan ta del av ditt budskap samtidigt som du får fram väldigt viktig data som du kan använda för din SEO på lite längre sikt.

5 Nov 2013